zondag 29 april 2012

Oude spullen verkopen


Waarschijnlijk heb je wel spullen in je huis staan die je niet meer gebruikt. Je kunt deze spullen verkopen en er zo nog andere mensen blij mee maken!

is zonde

In Nederland worden jaarlijks vele, nog bruikbare, spullen weggegooid. Naast het feit dat dit erg zonde is, is het ook nog eens heel slecht voor het milieu. In plaats van dingen weg te gooien, kun je ze ook verkopen. Zo maak je mensen blij met iets en verdien jij er nog geld mee ook!

Internet

Een goede plaats om je spullen te koop te zetten is op het internet. Op websites als marktplaats en eBay kun je al je spullen verkopen. Op bol.com kun je een verkoopaccount aanmaken om je boeken te koop aan te bieden. Mijn persoonlijke ervaring is dat je je boeken op bol.com beter verkoopt dan op andere websites. Weggooien
Lukt het je niet om je spullen online te verkopen, dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden.

Rommelmarkt

Pak alle spullen in die je kwijt wilt en ga daarmee naar een rommelmarkt toe. Op internet of in de buurtkrant staat vaak aangegeven waar en wanneer er in jouw regio rommelmarkten zijn. Veel mensen bezoeken rommelmarkten omdat zij op zoek zijn naar leuke, handige of unieke dingen. Ook kleding wordt vaak goed verkocht op deze locaties. De kans is groot dat je aan het einde van de dag naar huis gaat met flink wat geld en weinig tot geen spullen.

Garageverkoop

Heb je geen zin om je spullen op het internet of op de rommelmarkt te verkopen? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een garageverkoop te houden. Deze kun je aankondigen op het internet (bijvoorbeeld op marktplaats), in de supermarkt en in de regionale krant. Ook moet je natuurlijk je vrienden, familie, kennissen en buren op de hoogte brengen van deze leuke garageverkoop!
Het leuke bij een garageverkoop is dat je ook nog koffie, thee, limonade en koeken kunt verkopen voor een laag bedrag. Veel mensen vinden dit gezellig en zijn best bereid om 25 eurocent te betalen voor een kopje thee of koffie.

Ruilen

Naast het feit dat je je spullen kunt verkopen, kun je ze natuurlijk ook ruilen. Laat aan iedereen die je kent weten waar je vanaf wilt, en wat je graag ervoor zou willen hebben. Dan hebben jullie allebei iets waar je wat aan hebt, zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Op internet kun je ook spullen ruilen, bijvoorbeeld op ruilen.nl.

Kringloopwinkel

Heb je aan het einde van de rit nog steeds spullen over? Dan kun je deze aan een kringloopwinkel schenken. Een kringloopwinkel is een winkel die tweedehands spullen te koop aanbiedt voor een redelijk lage prijs. Als je spullen doneert, krijg je hier echter niets voor, maar je bent wel van je overbodige spullen af.
Je kunt contact opnemen met een kringloopwinkel bij jou in de buurt en zij komen de spullen gratis bij jou thuis ophalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten