zondag 29 april 2012

Nannie Doss, seriemoordenaar


Nannie Doss is een Amerikaanse seriemoordenares wie naar alle waarschijnlijkheid 11 mensen heeft vermoord. Nannie Doss staat in de media ook bekend als de ‘Giggling Granny’, ‘Jolly Black Widow’ en ‘Arsenic Annie’. In dit artikel leest u alles over de moordende vrouw met de eeuwige glimlach.

De jeugd van Nannie Doss

Nannie Doss werd op 4 november 1905 geboren in Blue Mountain als Nancy Hazle. Over haar jeugd is verder niets tot zeer weinig bekend.

De moorden die Nannie Doss pleegde

Naar alle waarschijnlijkheid heeft de Giggling Granny elf mensen om het leven gebracht in de periode van 1920 tot 1954. De meeste van haar slachtoffers bracht zij om het leven door hen te vergiftigen. In totaal heeft Nannie Doss 10 van de 11 moorden bekend, en bij de elfde moord is het nog steeds niet geheel duidelijk of Nannie deze ook echt gepleegd heeft.

De slachtoffers van de Giggling Granny

  • Robert Lee Haynes, overleden op 7 juli 1945 door verstikking. Hij was de kleinzoon van Nanny Doss, geboren in 1943.
  • Robert (Frank) Harrelson, overleden in 1945 door arsenicumervergiftiging. Hj was de tweede echtgenoot van Nannie.
  • Haryley Lanning overleden door arsenicumvergiftiging (datum van overlijden onbekend. Hij was de derde echtgenoot van Doss.
  • De moeder van Harley Lanning en is ook met arsenicum vergiftigd. Ook bij haar is de sterfdatum onbekend.
  • Dovie Hazle (sterfdatum onbekend). Zij is de zus van Nannie Doss en is om het leven gebracht door verstikking.
  • Richard L. Morton, overleden in april 1953 door arsenicumvergiftiging. Hij was haar vierde echtgenoot.
  • Loulisa Hazle, overleden in januari 1953, Nannie had haar moeder om het leven gebracht met een hoge dosis arsenicum.
  • Samuel Doss, overleden in oktober 1953 door een arsenicumvergiftiging. Hj was haar vijfde echtgenoot.
  • Haar twee dochters. Overlijdensdatum onbekend, hoogstwaarschijnlijk waren zij vergiftigd met arsenicum.
  • Robert Hazle, sterfdatum onbekend. Hij is de neef van Nannie Doss en is door verstiking om het leven gekomen.

Arrestatie en rechtszaak

Na het overlijden van haar vijfde echtgenoot in het jaar 1954, werd Nannie Doss gearresteerd. Na een aantal zware verhoren bekende zij acht moorden te hebben gepleegd, waaronder de moord op haar vijfde man. Tijdens de verhoren werd aan Nannie gevraagd waarom zij de moorden gepleegd had. Vreemd genoeg had Nannie geen gewelddadige neigingen waardoor ze ging moorden. De moorden waren voornamelijk gepleegd omdat de personen Nannie op een bepaald moment dermate irriteerde of dat de personen haar te veel stoorden bij het uitoefenen van haar hobby’s. Op die momenten kon zij haar slachtoffers niet meer uitstaan en besloot zij hen te vermoorden.

Gevangenisstraf en overlijden

De rechter legde Nannie Doss uiteindelijk een levenslange gevangenisstraf op voor de moord op Samuel Doss, haar laatste echtgenoot. Voor de andere moorden is zij nooit aangeklaagd, vanwege het feit dat zij toch zou overlijden in de gevangenis.

De Giggling Granny overleed in het jaar 1965 tijdens haar gevangenschap aan de gevolgen van leukemie (bloedkanker). Vlak voor haar overlijden vertelde ze tegen haar bewaker dat ze het jammer vond dat het personeel in de keuken haar aanbod nooit had aanvaard. Zij had namelijk aangeboden om te helpen als er personeelstekort was in de keuken. Het leek wel alsof zij hierdoor erg teleurgesteld was.

Bijnamen van Nannie Doss

In de media kwam de seriemoordenaar Nannie Doss vooral bekend te staan als de ‘Giggling Granny’ (giechelende oma), ‘Jolly Black Widow’ (jolige zwarte weduwe) en ‘Arsenic Annie’. De bijnaam Giggling Granny had Nannie te danken aan haar nooit aflatende humeur die altijd opperbest was. Iedereen die haar tegen kwam, of het nou op straat, tijdens een verhoor, haar rechtszaak of tijdens het uitzitten van haar straf, maakte Nannie giechelend en vrolijk mee. Keer op keer maakte zij grappen en zij gedroeg zich alsof er nooit wat was gebeurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten