woensdag 25 april 2012

Burrito's met kip (recept)

Voorbereiden
  • Bereiding ca. 25 minuten 
  • Voor: 4 personen 
Ingrediënten
  • 300 g kipfilet, in kleine blokjes 
  • zout 
  • 4 el olijfolie 
  • 1 kleine ui, gesnipperd 
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt 
  • 2 tomaten, in stukjes 
  • 4 eetlepels jalapeñopeper (pot), grofgehakt 
  • 4 el verse koriander, grof gehakt 
  • 1 tl gedroogde oregano 
  • 1/2 el suiker 
  • 4 wraptortilla's, 
  • 4 bladeren ijsbergsla, in dunne reepjes 
  • 125 ml zure room 
Het maken
  • Kook de stukjes kip in een pan met 200 ml water en zout in 10 minuten zachtjes gaar. 
  • Verhit olijfolie in een hapjespan. 
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten lang op laag vuur. 
  • Voeg tomaten, jalapeñopeper, koriander, oregano, suiker toe. 
  • Verwarm alles 10 minuten tot een dikke saus ontstaat. 
  • Voeg een scheutje van het kippenvocht toe, als het mengsel te droog wordt. 
  • Giet de stukjes kip af. 
  • Warm ze 3 minuten in de saus mee. 
  • Verwarm de tortilla's een voor een in een droge koekenpan tot ze soepel zijn. 
  • Leg ze op 4 warme borden. 
  • Verdeel het kipmengsel en sla over de tortilla's. 
  • Schep er wat zure room op. 
  • Vouw de zijkanten naar binnen en rol de tortilla's op 
  • Snijd ze schuin doormidden, serveer meteen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten