skip to main |
skip to sidebar
Burrito's met kip (recept)
Voorbereiden
- Bereiding ca. 25 minuten
- Voor: 4 personen
Ingrediënten
- 300 g kipfilet, in kleine blokjes
- zout
- 4 el olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 tomaten, in stukjes
- 4 eetlepels jalapeñopeper (pot), grofgehakt
- 4 el verse koriander, grof gehakt
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/2 el suiker
- 4 wraptortilla's,
- 4 bladeren ijsbergsla, in dunne reepjes
- 125 ml zure room
Het maken
- Kook de stukjes kip in een pan met 200 ml water en zout in 10 minuten zachtjes gaar.
- Verhit olijfolie in een hapjespan.
- Fruit de ui en knoflook 2 minuten lang op laag vuur.
- Voeg tomaten, jalapeñopeper, koriander, oregano, suiker toe.
- Verwarm alles 10 minuten tot een dikke saus ontstaat.
- Voeg een scheutje van het kippenvocht toe, als het mengsel te droog wordt.
- Giet de stukjes kip af.
- Warm ze 3 minuten in de saus mee.
- Verwarm de tortilla's een voor een in een droge koekenpan tot ze soepel zijn.
- Leg ze op 4 warme borden.
- Verdeel het kipmengsel en sla over de tortilla's.
- Schep er wat zure room op.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol de tortilla's op
- Snijd ze schuin doormidden, serveer meteen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten