zondag 29 april 2012

Michelle Martin en Michel Lelièvre


Michelle Martin en Michel Lelièvre zijn twee van de vier handlangers van het 'Beest van België': Marc Dutroux. In dit artikel zal verder ingegaan worden op de personen Michelle Martin en Michel Lelièvre.

Michelle Martin

Michelle Martin, één van de vier handlangers van het onmenselijke wezen Marc Dutroux zag op 15 januari 1960 het levenslicht in Waterloo, België. In de periode van 1988 tot 2003 is zij getrouwd geweest met de man die zes kinderen ontvoerd en verkracht heeft. Vier van zijn slachtoffers heeft hij vermoord. De andere twee meisjes, Sabine Dardenne en Laetitia Delhez, konden op tijd door de politie worden gered.

Na de middelbare school heeft Michelle geleerd voor lerares en is zij op een school gaan werken. Nog voordat ze met Marc trouwde, hadden zij samen al één kind: Frédéric, die in 1984 werd geboren. Tijdens hun huwelijk kreeg het stel nog twee kinderen: Andy (1993) en Céline (1995).

Michelle Martin wordt ervan verdacht dat zij Marc Dutroux geholpen zou hebben bij het ontvoeren van zijn slachtoffers. In de rechtbank verklaarde Martin dat zij Dutroux met de ontvoeringen hielp omdat zij doodsbang voor hem zou zijn. In 1989 werden Marc Dutroux en Michelle Martin opgepakt en veroordeeld voor de verkrachting van enkele minderjarigen. Dutroux kreeg een straf van 13 jaar en Martin kwam achter de tralies te zitten voor 5 jaar. Beiden hebben enkel nooit hun straf uitgezeten, daar zij beiden na twee jaar celstraf als vrij man de gevangenis uit konden. Dit is hoogstwaarschijnlijk de grootste fout ooit geweest van de toenmalige Minister van Justitie: Melchior Wathelet.

In 1996 werd Michelle voor de tweede keer opgepakt, ditmaal nadat de politie Dutroux' slachtoffers had gevonden en Dutroux al in de boeien was geslagen. Na een heel lange rechtzaak werd zij in 2004 uiteindelijk veroordeeld tot 30 jaar celstraf, en wel voor medeplichtigheid aan de activiteiten van de bende van Dutroux. Momenteel zit zij nog steeds gevangen in de gevangenis van Nemen.

Michel Lelièvre

Michel Lelièvre, geboren op 11 mei 1971, is één van de handlangers geweest van Marc Dutroux, één van België's grootste misdadigers ooit. Hij stond bekend als drugsverslaafde en daar maakte Dutroux misbruik van. In ruil voor onder andere drugs speelde Lelièvre een zeer actieve rol in de ontvoering van vier van de zes slachtoffers die Marc Dutroux op zijn naam heeft staan. Tevens dealde Lelièvre in drugs, dit ook in opdracht van het Beest van België. Tijdens de rechtzaak bekende Michel Lelièvre alles en heeft hij een bekentenis afgelegd voor elk punt waarvan België hem heeft verdacht.

In juni 2004 werd deze man veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf. Oktober 2005 heeft hij een vervroegde vrijlating aangevragad, daar hij al éénderde van zijn straf had uitgezeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten