vrijdag 27 april 2012

Hoe vraag ik mijn vriendin ten huwelijk?


Als je heel erg van iemand houdt, kan het zijn dat je met hem of haar wilt gaan trouwen. Er zijn veel mogelijkheden om je geliefde ten huwelijk te vragen, maar wat kies jij?

Om de hand vragen

Traditioneel vraagt de man zijn vriendin ten huwelijk. Voordat hij dit gaat doen, stapt hij naar de vader van de toekomstige bruid om aan hem de hand van zijn dochter te vragen. Pas als de vader van de vrouw akkoord gaat met een bruiloft, koopt de man een ring en vraagt hij zijn geliefde ten huwelijk.

Op de knietjes

Vroeger gebeurde het heel vaak en in romantische films is het zowat een dagelijkse bezigheid. De man neemt zijn vriendin mee naar een chique restaurant of een andere bijzondere locatie, doet wat geheimzinnig en gaat uiteindelijk op zijn knieën. Terwijl hij voor zijn dame op de grond geknield zit, haalt hij de ring uit zijn zak, klapt het doosje open en vraagt haar ten huwelijk. Welke vrouw droomt nu niet van zo’n huwelijksaanzoek?

Omgekeerde wereld

Pas sinds een jaar of tien is het ‘normaal’ dat een vrouw haar vriend ten huwelijk vraagt. Daarvoor was dat echt ‘not-done’. Een vrouw zou moeten wachten tot de man voor haar op de knieën ging.

Traditioneel is niet interessant meer

Vandaag de dag ziet men steeds minder dat de man om de hand van de bruid vraagt, dat de man op zijn knieën gaat en dat zij vol verbazing staat te kijken met de tranen in haar ogen. Het is nu veel meer ‘hot’ om je partner op een zeer bijzondere manier ten huwelijk te vragen. Hoe jij jouw partner ten huwelijk wilt vragen, moet je natuurlijk zelf weten. Maar misschien heb je wat aan de tips of ideeën hieronder:
  • Doe iets waar jouw partner heel erg van houdt, maar jij totaal niet. Door je angsten of afgrijzen te overwinnen, zal je je partner helemaal overvallen en het huwelijksaanzoek zal grandioos zijn! Zo is er eens iemand geweest die erg bang was voor paarden. Zijn vriendin werkte echter op een manege. Hij heeft stiekem rijlessen genomen en haar met een smoes naar stal gelokt. Toen zij arriveerde, kwam hij op een paard naar haar toe en vroeg haar ten huwelijk.
  • Doe samen iets spannends, zoals bungeejumpen of krokodillen voeren. Niets is interessanter om je partner op zo’n interessante plaats ten huwelijk te vragen. Bovenop de top van een berg is ook een erg geschikte plaats.
  • Ga samen met je partner op een vakantie naar een mooie plaats. Ga zelf na naar welke plaats of welk land jullie graag samen heen willen. Tijdens je vakantie neem je je vriend of vriendin mee naar een bijzondere plaats, alwaar je haar ten huwelijk vraagt.

Wees origineel

Natuurlijk hoef je niet origineel te zijn als je je partner om huwelijk wilt vragen. Tijdens een overheerlijk diner bij jullie thuis (dat jij speciaal voor hem of haar hebt klaargemaakt), vraag je je geliefde om te trouwen, terwijl er een romantisch muziekje op staat en de tafel uitgerust is met een paar brandende kaarsen. Laat je fantasie de vrije loop en vraag je af waar je partner van zou smelten. Bij een geslaagd huwelijksaanzoek zal hij of zij zeker ‘ja’ zeggen!

Succes!

Veel succes met je toekomstige huwelijksaanzoek. Wij zijn benieuwd naar het huwelijksaanzoek dat jij hebt gedaan en hoe jouw partner daarop reageerde. Laat hieronder je reactie achter, zodat andere lezers ook een idee krijgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten