vrijdag 27 april 2012

Gerald en Charlene Gallego


Gerald en Charlene Gallego zijn met elkaar getrouwd en staan bekend als seriemoordenaars. Het koppel ontvoerde, mishandelde, verkrachtte en vermoordde meisjes en jonge vrouwen. Dit duo heeft meer dan tien moorden op hun naam staan. Ze zijn ook bekend onder de naam ´Gallego Sex Slave Killers´.

Gerald en Charlene Gallego

Gerald en Charlene Gallego zijn twee seriemoordenaars die met elkaar getrouwd zijn. Over hun voorgeschiedenis is zeer weinig bekend, waardoor hier niet verder op wordt ingegaan.

De slachtoffers van Gerald en Charlene Gallego

Tussen 1978 en 1980 heeft dit seriemoordenaarsduo tien mensen vermoord. Het gerucht gaat dat dit er echter meer zijn geweest, maar dat is nooit bewezen. Voordat de slachtoffers van Gerald en Charlene Gallego vermoord werden, werden zij ontvoerd, zwaar mishandeld en verkracht. Vooral Gerald gebruikte de vaak jonge vrouwen als seksslaaf, maar soms maakte ook Charlene zich hier schuldig aan.

Rhonda Scheffler, Kippi Vaught

Ronda Scheffler (17) en Kippi Vaught (16) worden gezien als de eerste slachtoffers van deze seriemoordenaars. De twee vriendinnen werden op 11 september 1978 ontvoerd, nadat zij eerst door Charlene waren meegelokt naar het busje. Vanaf het moment dat Rhonda en Kippi doorhadden dat zij in de val zaten, zijn zij zeer regelmatig seksueel misbruikt door, vooral, Gerald. Op het moment dat Rhonda en Kippi niet meer voldeden aan de wensen van Gerald, werden zij door hem vermoord. Beide meisjes zijn later gevonden in een sloot. Autopsie wees uit dat een kogel door het hoofd de doodsoorzaak van beide jonge vrouwen was.

Brenda Lynne Judd, Sandra Kay Colley

Brenda Lynn Judd (14) en Sandra Kay Colley (13) waren de volgende twee slachtoffers van Gerald en Charlene Gallego. Deze meiden werden op 24 juni 1979 ontvoerd door dit seriemoordenaarskoppel. Beide monsters hadden elk hun eigen taken tijdens de ontvoering en de periode daarna. Zo had Charlene als taak dat zij de meisjes in het busje zou lokken. Ook moest zij toekijken hoe Gerald de meisjes meermaals verkrachtte. De rest van de 'taken' nam Gerald Gallego op zijn schouders.
Nadat de meisjes het busje in waren getrokken door Gerald, werden de meisjes meermaals mishandeld en veelvuldig verkracht door Gerald. Echter, Geralds honger was nog steeds niet gestild en dus dwong hij de meisjes om seks met elkaar te hebben. Nadat hij met Brenda Lynn en Sandra Kay klaar was, sloeg hij met een zware hamer hun schedel in. 
Omdat ze van de lichamen af moesten, reed Charlene het busje met daarin de levenloze lichamen van Sandra Kay en Brenda Lynn naar een riviertje in de buurt van hun huis en begroef ze daar aan de oever.

Stacey Ann Redican, Karen Chipman Twiggs

Stacey Ann Redican (17) en Karen Chipman Twiggs (ook 17) werden het vijfde en zesde slachtoffer van het duo. Zij werden op klaarlichte dag door Charlene meegelokt uit een winkelcentrum om vervolgens in het bekende busje getrokken te worden. De ontvoering vond plaats op 24 april 1980. 
Net zoals de voorgaande slachtoffers werden Stacey en Karen mishandel en verkracht, om vervolgens vermoord te worden. De doodsoorzaak was hetzelfde als bij Brenda Lynne Judd en Sandra Kay Colley: hun schedel was ingeslagen met een zware hamer.

Linda Aguilar

Linda Aguilar (21) was op het moment van de aanval 4 maanden zwanger van haar eerste kind. Ook zij is door Charlene meegelokt, waarna zij door Gerald Gallego meerdere keren verkracht werd. Toen hij zijn lusten op Linda gebotvierd had, sloeg hij haar schedelpan in met een zware steen. Zij werd in de buurt van het huis van de Gallegos begraven. 
Nadat de politie het lichaam van Linda gevonden had, vond er een autopsie plaats. Deze autopsie heeft uitgewezen dat Linda, op het moment dat zij begraven werd, nog steeds leefde. De klap met de steen was niet dodelijk, ze raakte alleen bewusteloos. De uiteindelijke doodsoorzaak is dan dat zij gestikt is in zand.

Virginia Mochel

Virginia Mochel werkte in een kroeg vlakbij het huis van Gerald en Charlene Gallego. Nadat Gerald en Charlene hier al een paar keer wat hadden gedronken, kwamen ze op het 'idee' dat Virginia hun volgende slachtoffer moest worden. Op een dag wachtte het echtpaar haar op, op de parkeerplaats. Nadat zij wat met elkaar gepraat hadden, stapte Virginia hoogstwaarschijnllijk vrijwillig in het busje. Op het moment dat zij erachter kwam dat ze in de val was gelopen, was het al te laat. Ze werd vaak verkracht om vervolgens te worden gewurgd. Ditmaal namen zij niet de moeite om het lichaam te verbergen, Virginia Mochel werd gewoon aan de rand van de weg gedumpt.

Craig Miller, Mary Elizabeth Sowers
Craig Miller (22) en Mary Elizabeth Sowers (21) zijn de laatste twee slachtoffers van Gerald en Charlene Gallego. De twee geliefden stonden op een parkeerplaats met een aantal vrienden te praten. Op dat moment kwamen Gerald en Charlene aangereden en stapten op het groepje af. Nadat Charlene een tijdje met Craig en Mary Elizabeth had gepraat, ging het koppel met Gerald en Charlene mee.
Craig werd direct door het hoofd geschoten, terwijl Mary Elizabeth werd meegenomen naar de woning van Gerald en Charlene. Hier werd zij urenlang verkracht, tevens werd zij gedwongen seksuele handelingen bij zichzelf te verrichten. Nadat Gerald met haar klaar was, werd ook de bange vrouw door het hoofd geschoten. Beiden werden gedumpt op een afgelegen plek.
De vrienden waar zij bij hadden gestaan, vertrouwden het van begin af aan niet en schreven het kenteken van het busje op. Op het moment dat  Craig en Mary Elizabeth wel heel lang wegbleven, schakelde deze vriendengroep de politie in. Op deze manier kon het seriemoordenaarsduo in de kraag gevat worden.

Onderzoek en rechtszaak

Tijdens het onderzoek werd ook duidelijk dat de Gallego’s in de bar (waar het slachtoffer Virginia Mochel werkzaam was) herkend waren door overig personeel en klanten. Zowel in het busje van de Gallego’s als in de woning van Gerald en Charlene werd door de politie bewijs gevonden dat zij iets te maken hadden met de ontvoeringen, verkrachtingen en de moorden op de tien vermiste personen. Het wordt niet uitgesloten dat zij nog meer slachtoffers op hun naam hebben staan. Tijdens de verhoren waar Gerald en Charlene aan onderworpen werden, waren uiteindelijk toch te zwaar voor Charlene. Zij brak en bekende haar medeplichtigheid in de ontvoeringen van de tien bovengenoemde slachtoffers. Naast het feit dat zij haar betrokkenheid bekende, getuigde zij tegen Gerald, in ruil voor strafvermindering.

Gerald werd veroordeeld tot de doodstraf, en Charlene werd in totaal 16 jaar en 8 maanden celstraf opgelegd. Op 18 juli 2002 stierf Gerald in gevangenschap aan kanker, in de gevangenis van Nevada. Charlene werd in juli 1997 vrijgelaten op een onbekende lokatie en onder een schuilnaam. Naar het schijnt heeft zij nu een redelijk leven kunnen opbouwen en wordt zij niet vaak meer achtervolgd door haar verleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten