zaterdag 28 april 2012

Michel Nihoul en Bernard Weinstein


Michel Nihoul en Bernard Weinstein zijn twee van de vier handlangers van Marc Dutroux geweest. Deze handlangers en Marc Dutroux staan samen bekend als de "bende van Dutroux". In dit artikel zal verteld worden wie Nihoul en Weinstein zijn, alsmede wat zij op hun kerfstok hebben staan.

Michel Nihoul

Michel Nihoul is geboren op 23 april 1941 in de Belgische plaats Verviers. Hij was een goede zakenman en tevens stond hij bekend als groot oplichter. In 2004 is hij veroordeeld tot celstraf doordat hij een bendelid was van "de bende van Dutroux".

Sekstoerist

In de jaren '70 en '80 van de twintigste eeuw is Michel Nihoul een vaste bezoeker op seksfeesten in de Belgische stad Brussel. Naast zijn bezoekjes aan deze feesten kent hij veel belangrijke personen uit de politiek en uit de zakenwereld. Als maker van verschillende radioprogramma's wist hij een aardig zakcentje extra te verdienen.

Al eerder veroordeeld

Nog voordat hij werd opgepakt vanwege medeplichtigheid en hulp aan Marc Dutroux, werd Nihoul al vele malen opgepakt en tevens veroordeeld voor oplichtingspraktijken. Michel Nihoul was dan ook een grote ster in het oplichten van mensen en bedrijven.

De bende van Dutroux: de rol van Michel Nihoul

Niemand is er nog over uit wat de precieze taken en activiteiten waren van Michel Nihoul in de bende van Dutroux. In eerste instantie werd Nihoul bestempeld als de bendeleider, maar nu zou zijn aandeel in de bende minimaal geweest zijn. Al sinds het begin van het proces is er onduidelijkheid. Is Michel Nihoul enkel een 'simpele' oplichter en drugshandelaar die toevallig met Marc Dutroux zaken deed (en dus eigenlijk een voorbijganger was in het totaalplaatje) of dat hij de spin in het web was van een pedofielennetwerk. Uiteindelijk is Nihoul berecht voor bendevorming, ontvoering en drugshandel.

Schuldig of onschuldig

Er bestaat nog steeds twijfel of Michel Nihoul schuldig of onschuldig is. De bewijzen tonen aan dat Nihoul zeker een rol heeft gespeeld in de bende van Dutroux, maar Nihoul ontkent alles. Volgens eigen zeggen heeft hij niets te maken met de ontvoeringen, verkrachtingen en dood van de meisjes. Hij heeft daarentegen wel bekend dat hij drugs verkocht zou hebben aan Marc Dutroux en Michel Lelièvre.

Uitspraak van de rechter

Nihoul werd door de rechter vrijgesproken op de punten ontvoering, verkrachting en moord op de meisjes. Wel werd Michel Nihoul veroordeeld voor bendevorming en drugshandel. Voor deze feiten heeft hij in totaal vijf jaar gevangenisstraf gekregen. Lente 2006 werd hij vervroegd vrijgelaten.

Bernard Weinstein

Bernard Weinstein was de vierde handlanger van het Beest van België: Marc Dutroux. Weinstein werd geboren op 4 maart 1952 en is overleden in november 1995. Hij heeft Dutroux geholpen bij het stelen van auto's (die werden gebruikt voor de ontvoeringen) en hij was een bendelid van de bende van Dutroux.

Vermoord door zijn baas

Bernard Weinstein is in november 1995 vermoord door zijn opdrachtgever: Marc Dutroux. Marc Dutroux zou Weinstein hebben vermoord omdat Bernard voor de slachtoffers Julie Lejeune en Mélissa Russo zou zorgen (= eten geven) terwijl Dutroux een gevangenisstraf uit moest zitten wegens autodiefstal. Dutroux beweerde na vrijlating uit de gevangenis dat Weinstein gefaald had in het "verzorgen" van de meisjes, daar zij waren overleden bij Dutroux' terugkomst. Marc Dutroux accepteerde dit niet en ging Bernard Weinstein vervolgens te lijf. Om hem te vermoorden, diende Dutroux Weinstein barbituraten toe. Weinstein werd vervolgens levend begraven, samen met de levenloze lichamen van Julie Lejeune en Mélissa Russo. De lichamen werden begraven in de tuin van een huis in Sars-la-Buissière. Dit huis behoordde, net als zes andere huizen, toe aan Marc Dutroux.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten