vrijdag 27 april 2012

Borstvergroting: medische noodzaak of niet?


Borstvergrotingen worden tegenwoordig breed uitgemeten in de online en papieren media. Maar waarom worden borsten vergroot? Uit medische noodzaak of is het gewoon verfraaiingswerk om mooi te zijn en om de man te plezieren? Lees in deze tekst alles over borstvergrotingen.
Borstvergroting met medische oorzaak
In de meeste gevallen worden borstvergrotingen niet vanuit een medisch oogpunt uitgevoerd, maar omdat de vrouw ‘mooier’ wil zijn en in de smaak wil vallen bij de mannen. Toch zijn er ook medische redenen waarom borstvergrotingen uitgevoerd worden en die dan ook worden vergoed door de zorgverzekering.

Borsten horen bij een vrouw en door een medische oorzaak kan het voorkomen dat een vrouw een of twee borsten moet missen. Dit kan bijvoorbeeld een aangeboren afwijking zijn, maar borstkanker is de voornaamste reden waarom vrouwen hun borsten (moeten) laten amputeren. Zodra dit het geval is, kan de vrouw ervoor kiezen om haar borsten te laten vergroten. Dit zal dan een borstvergroting met medische noodzaak inhouden, waardoor de borstvergroting zal worden vergoed door de zorgverzekering.

Borstverkleining

Hoewel dit bijna niet bekend is, worden er ook borstverkleiningen verricht. Dit gebeurt meestal door medische noodzaak, omdat grote borsten de gezondheid van de vrouw kunnen aantasten. Borsten die (te) groot zijn, vormen een extra belasting voor de rug en de spieren van de rug. Het gaat toch om extra gewicht wat dagelijks getild moet worden. Indien een vrouw hier veel last en hinder van ondervindt, kan een plastisch chirurg de borsten een aantal cupmaten te verkleinen, zodat de gezondheidsproblemen van de vrouw tot het verleden behoren.

Plastic borsten

Natuurlijk zijn er ook vrouwen die ervoor kiezen om hun borsten te laten vergroten, zonder medische noodzaak. Deze vrouwen willen er graag mooier uitzien, willen niet dat hun borsten gaan hangen of doen het om (meer) in de smaak te vallen bij de mannelijke soortgenoten. Maar is dat wel nodig? Er zijn natuurlijk mannen die alleen maar naar de borsten kijken, maar het grootste deel van de mannen kijkt alleen maar naar de vrouw die aan de borsten 'vastzit'. De grootte van de borsten is alleen maar bijzaak.
Als vrouwen kiezen om hun borsten te vergroten, moeten zij dit geheel zelf betalen. Het gaat hier immers niet om een ‘medische afwijking’. De borstvergrotingen die worden uitgevoerd, zijn vaak erg prijzig. Kijk er niet raar van op als je minimaal 10.000 euro moet betalen om je borsten een cup groter te laten maken.

‘Klein maar fijn…’

Veel vrouwen zijn ervan overtuigd dat mannen graag alleen maar grote borsten zien. Niets is minder waar. Net zoals elke man verschillend is, is hun smaak ook altijd verschillend. De ene man houdt juist van kleine borsten (cup B of minder), terwijl de andere man van middelmatige borsten (cup C) of grote borsten (cup D of groter) houdt. Hierbij is het ook nog afhankelijk van het postuur van de vrouw. Een slanke vrouw met een cup E is onnatuurlijk. Het is dus echt niet zo dat mannen alleen maar op grote borsten vallen en dat een kleine cupmaat genoeg is om de relatie te verbreken of jou niet aantrekkelijk te vinden.

Nep

Een borstvergroting is vaak duidelijk te zien. De natuurlijke vorm van de borst is in z’n geheel verdwenen en het is ronduit duidelijk te zien dat er ‘plastic’ in de borst verwerkt zit. Daarnaast lopen vrouwen met een borstvergroting nog het risico dat de vullingen kapot kunnen gaan, wat de dood tot gevolg kan hebben. De vullingen bevatten namelijk stoffen die normaal gesproken niet in het menselijk lichaam voorkomen. Mochten deze vullingen kapot gaan, dan komen er vreemde stoffen in het lichaam terecht, waar het lichaam tegen zal vechten. Wordt er niet op tijd een arts ingeschakeld, kan dit tot ernstige onstekingen leiden en zelfs tot de dood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten