vrijdag 27 april 2012

Hoe word ik beroemd?


Het kan zijn dat je graag beroemd wilt worden, maar dat je niet weet hoe. Hier zijn een paar tips die jou misschien helpen om je doel te bereiken.

Wees jezelf

Om beroemd te worden, moet je iets unieks hebben. Dat houdt niet alleen in dat je veel geld hebt en in een dure auto rijdt. De eerste stap naar bekendheid is om jezelf te blijven. Niemand zit te wachten op de tweede Lady GaGa of een tweede schrijver van Harry Potter. Om beroemd te worden, moet je dus iets unieks hebben.

Waar ben je goed in?

Om bekend te worden, is het belangrijk om voor jezelf na te gaan waar je goed in bent. Ben jij goed in zingen? Dan is een carrière als zanger of zangeres misschien voor je weggelegd. Heb jij een grote fantasie en hou jij van schrijven? Dan heb je mogelijk geluk dat jouw boeken heel geliefd zijn en over de toonbank vliegen. Maak voor jezelf een lijstje met dingen die jij leuk vindt om te doen of waar jij goed in bent. Misschien vind je hier wel jouw sleutel tot succes!

Waar ben je slecht in?

Het kan ook handig zijn om te weten welke dingen je niet zo goed kan. Als je zoiets wel leuk vindt, is er vast wel iemand die jou daarmee wilt helpen. Er zijn zelfs beroemdheden die bekend zijn geworden met iets waar ze slecht in zijn. Ben jij misschien die slechtste grappenmaker of word jij de nieuwe hit op YouTube met domme blunders?

Bedenk iets nieuws

Zoals al eerder gezegd, is het belangrijk om uniek te zijn en vooral jezelf te blijven als je beroemd wilt worden. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je dus iets nieuws bedenken. Echter, iets nieuws bedenken kan erg lastig zijn. Maar uiteindelijk kan het je helpen om beroemd (en rijk!) te worden. Denk bijvoorbeeld aan Bill Gates. Hij bedacht het computerprogramma Windows terwijl hij nog aan het studeren was. Hij heeft nu meer dan een miljard op zijn bankrekening staan en hij is enorm beroemd!

Maak reclame

Als jij iets hebt bedacht waar je beroemd mee zou kunnen worden, moet je hier veel reclame voor maken. Zorg dat mensen geïnteresseerd zijn in jou, zodat zij ook weer reclame voor je gaan maken! Je kan bijvoorbeeld een filmpje van je zangkunsten op YouTube zetten en dit filmpje naar iedereen doorsturen. Mensen die jou goed vinden, zullen het filmpje dan ook weer doorsturen enzovoort. Uiteindelijk kennen steeds meer mensen jou en is de stap naar beroemdheid weer dichterbij gekomen!

Vallen en opstaan

Geen enkele beroemdheid is zonder problemen aan de top gekomen. Dit ging gepaard met  vallen en opstaan. Van fouten leer je en over tien jaar zul je op een feestje staan lachen om al jouw stomme blunders uit die tijd. Op de weg naar jouw succes zal je een flink aantal obstakels tegenkomen. Laat deze obstakels je echter niet ontmoedigen maar zie hier een extra uitdaging in om de top te bereiken!

Succes

Als laatste wil ik je graag succes wensen bij je wens om beroemd te worden. Misschien lees ik volgend jaar nog wel over je in het nieuws!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten