maandag 3 augustus 2015

Werken als bakkerijmedewerker

Als bakkerijmedewerker werk je in een bakkerij of supermarkt en ben je verantwoordelijk voor het maken en/of de verkoop van brood en banketproducten.

Assistent
Als bakkerijmedewerker assisteer je de bakker bij het maken van de verschillende producten die in de bakkerij worden gemaakt. Dit zijn voornamelijk broden, koeken, taarten, bonbons of gebak. Welke producten er precies gemaakt worden in de bakkerij, hangt af van het type bakkerij waar je werkt.

Verschillende soorten bakkerijen
Simpelweg zijn er twee typen bakkerijen, namelijk de broodbakkerij en de banketbakkerij. Ook zijn er bakkerijen te vinden die een combinatie voeren, namelijk brood- en banketbakkerij. Naast het maken van de producten kan je als bakkerijmedewerker ook helpen bij de verkoop van alle gebakken producten. Of dit tot één van jouw taken behoort, staat in je functiebeschrijving. Ook staat dit aangegeven in de vacature waarop je wilt gaan reageren.

Het maken van bakkerijproducten
Als bakkerijmedewerker help je vaak bij het maken van de recepten. Zo kan je opdracht krijgen van de bakker om volgens recept producten te gaan maken. Bij grote bakkerijen is dit proces haast volledig geautomatiseerd en heb je als bakkerijmedewerker een controlerende functie. Gaat het echter om een kleine bakkerij, dan zal je hoogstwaarschijnlijk alle ingrediënten moeten afwegen en in een bepaalde volgorde toevoegen aan het recept. Ook zal je als bakkerijmedewerker het bakproces volgen en in de gaten houden.

Wat verdien je als bakkerijmedewerker
Het loon dat je krijgt als bakkerijmedewerker is afhankelijk van de werkzaamheden die je moet uitvoeren en de verantwoordelijkheid die je van je baas krijgt. In een broodfabriek verdien je vaak minder dan wanneer je bij een ambachtelijke bakker werkt. Als je als bakkerijmedewerker het meeste geld wilt verdienen, kan je het beste bij een banketbakker of specialist gaan werken.

Is er veel werk te vinden als bakkerijmedewerker
Er zal altijd behoefte zijn aan brood en banketproducten. Daarom zal de functie als bakkerijmedewerker niet snel verdwijnen, ook niet als alles in de toekomst machinaal zou gebeuren. De bakkerijmedewerker is dan nog nodig om de machines te controleren. Er is over het algemeen veel werk te vinden als bakkerijmedewerker.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten