maandag 3 augustus 2015

Thuiswerken: wat is een goed salaris?

Het is zeker mogelijk om een goed maandsalaris te ontvangen met thuiswerken, maar verwacht niet dat je hier slapend rijk van kan worden. De meeste advertenties die je op internet tegenkomt over thuiswerken, beloven je honderden euro’s per dag, maar dit is zeker niet waar. Wil je een goed salaris overhouden aan het thuiswerk? Dan moet je erg hard werken. Maar hoeveel kan je nou verdienen met thuiswerken?

Pas op voor foute beloftes qua thuiswerk
Als je op zoek bent naar thuiswerk, kom je vaak malafide bedrijven tegen die je torenhoge salarissen beloven. Sommige bedrijven beweren zelfs dat je honderden euro’s per dag kunt verdienen. Dit kan echter niet, en zal ook nooit gebeuren. Toch kan je flink wat geld verdienen met thuiswerken, maar je moet wel hard werken, doorzettingsvermogen hebben en goed je tijd kunnen indelen. Welke salarissen kan je verwachten met verschillende soorten thuiswerk? Hieronder volgt een kort overzicht met welk inkomen je zou kunnen verdienen.

Inpakwerk
Veel van het thuiswerk dat wordt aangeboden is productiewerk. Vaak is het de bedoeling dat je pakketjes maakt van losse producten, dat je producten in een doos of zak doet of speelgoed als cadeau inpakken. Bij deze vorm van thuiswerk krijg je vaak per stuk betaald, maar sommige opdrachtgevers betalen je ook per opdracht. Veelal is het dat hoe harder je werkt, je meer verdient (vooral als je per stuk betaald krijgt). De vergoeding bij producten per stuk inpakken, ligt tussen de twee en tien eurocent per stuk. Hoe langer of hoe moeilijker het inpakwerk is, hoe hoger de verdiensten per stuk zullen zijn. Wanneer je betaald krijgt per opdracht, weet je precies wat je verdient. Bij betaling per opdracht kan je denken aan 50 boeken inpakken als cadeautje. Hier zou je dan 70 euro voor kunnen krijgen.

Schrijfwerk en administratief thuiswerk
Administratief thuiswerk levert vaak meer geld op dan inpakwerk. Dit heeft er vooral mee te maken omdat administratief thuiswerk meer discipline vereist en het nauwkeuriger moet worden uitgevoerd. Bovendien is administratief werk niet voor iedereen weggelegd. Bij het administratieve thuiswerk verdien je het meeste geld met het verwerken van orders, het schrijven van zakelijke brieven en het voeren van de voorraadadministratie. Gemiddeld genomen verdien je hier een salaris van 8 tot 12 euro per uur.  Soms krijg je bij administratief thuiswerk ook betaald per stuk. Hierbij kan je denken aan brieven vouwen en in enveloppen stoppen, of het postzegels plakken of adressen op een enveloppe schrijven.

Telefonische verkoop als thuiswerk
Eén van de bekendste vormen van thuiswerk is de telefonische verkoop. Hierbij wordt je ingehuurd door een bedrijf en bel je (vanuit huis) mensen op om een of meerdere producten aan hen te verkopen. Je krijgt bij telefonische verkoop een basissalaris (wat vaak erg laag is), en daarnaast krijg je provisie over de verkochte producten. Hoe meer producten je weet te verkopen, hoe hoger je salaris ook zal zijn. Hou er bij deze vorm van thuiswerk wel rekening mee dat je de telefoonkosten nog moet aftrekken van je verdiensten. En veel mensen houden er niet van om telefonisch benaderd te worden, en de kans dat je wat verkoopt is nog kleiner. Het gebeurt dan ook regelmatig dat je pas na het honderdste telefoontje iets verkocht hebt.

Discipline is vereist
Als je een leuk inkomen wilt overhouden aan je thuiswerk, dan heb je vooral discipline nodig. Wanneer je thuiswerkt is het namelijk veel makkelijker om te zeggen dat je ermee stopt omdat je geen zin meer hebt. Als je bij een baas in dienst bent en dus op kantoor werkt, kan je minder snel zeggen dat je voor vandaag stopt. Maar je moet wel onthouden dat als je stopt met thuiswerken, je verdiensten ook stoppen. Hoe meer (en sneller) je werkt, hoe meer je dus ook verdient!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten