maandag 3 augustus 2015

Geld verdienen met het invullen van enquêtes

In het bedrijfsleven worden enquêtes zeer belangrijk gevonden. Enquêtes zijn vragenlijsten die door mensen ingevuld kunnen worden. Middels deze vragenlijsten kunnen bedrijven namelijk bepalen wat de juiste marketingstrategie is, hoe ze het beste nieuwe klanten kunnen aantrekken of welke manier de meest effectieve manier is om reclame te maken. Hoe meer mensen zo’n enquête invullen, hoe beter bedrijven kunnen bekijken waar hun klanten op zitten te wachten. Als thuiswerker kan je je dan ook bezighouden met het invullen van enquêtes (de welbekende vragenlijsten), maar je kan als thuiswerker ook ingehuurd worden om de enquêtes te versturen. Het invullen of verzenden van enquêtes is een zeer populaire vorm van thuiswerk.

Geld verdienen met enquêtes
Er zijn verschillende manieren waarop je geld kan verdienen met enquêtes. Je kan zelf enquêtes en vragenlijsten doorsturen naar klanten van een bepaald bedrijf, naar consumenten of mensen uit een bepaalde doelgroep, maar je kan zelf ook actief deelnemen aan het invullen van enquêtes en vragenlijsten. Op beide manieren kan je een leuk zakcentje verdienen. Hieronder wordt verdere toelichting gegeven op de verschillende mogelijkheden om geld te verdienen met enquêtes.

Geld verdienen met het versturen van enquêtes
Als een bedrijf nieuwe klanten nodig heeft wordt er vaak besloten om een marketingcommunicatieplan te maken of er een te laten maken. Een belangrijk onderdeel van dit marketingcommunicatieplan is het analyseren en lokaliseren van de doelgroep. Als de doelgroep is vastgesteld, kan er een enquête gemaakt worden. In de enquête staan vragen die belangrijk zijn voor het bedrijf, zodat het bedrijf weet op welke punten er verbeteringen nodig zijn, wat de wensen van de klanten zijn enzovoort. Maar deze enquêtes moeten wel bij de juiste mensen terecht komen. Dit kan door de enquêtes per post naar de klanten te sturen, maar ook via websites die mensen betalen om enquêtes in te laten vullen. Qua thuiswerk kan je geld verdienen met het versturen van enquêtes naar mensen. Vaak is dit per post, maar gebeurt soms ook wel via de e-mail. Bij het versturen per post moet je vaak de enquêtes vouwen en in enveloppen stoppen. Vaak moeten er ook nog postzegels op de enveloppe geplakt worden en moet het adres er nog op geschreven worden. Bij deze vorm van thuiswerk wordt je vaak per stuk of per partij (bijvoorbeeld 1000 enquêtes) betaald.

Geld verdienen met enquêtes invullen (het puntensysteem)

Als je zelf graag enquêtes of vragenlijsten invult, kan je hier leuk geld mee verdienen. Op het internet zijn vele sites te vinden waar je kunt sparen voor echt geld met punten. Per ingevulde enquête of vragenlijst krijg je een bepaald aantal punten. Hoeveel punten je krijgt per enquête, hangt af van het onderwerp van de vragenlijst, de lengte hiervan en wat de opdrachtgever ervoor wilt betalen. Hoe meer enquêtes je invult, hoe meer punten je krijgt. Op het moment dat je een x-aantal punten heb gespaard, kan je deze vaak inruilen voor echt geld, cadeaubonnen of andere leuke dingen.

Geld verdienen met enquêtes invullen (direct geld ontvangen)
Er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in marktonderzoeken en marktanalyses. Deze bedrijven hebben vaak informatie nodig van onafhankelijke mensen, en dit krijgen ze vaak door het uitvoeren van marktonderzoeken. Als thuiswerker kan je bij deze bedrijven aan de slag om hun vragenlijsten in te vullen. Vaak krijg je per vragenlijst betaald. Hoeveel je betaald krijgt per vragenlijst, is afhankelijk van een aantal punten. Het soort onderzoek, hoe lang je bezig bent met het invullen ervan, hoeveel de opdrachtgever ervoor betaald heeft, enzovoort.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten