maandag 3 augustus 2015

Geld besparen op vakantie

Op vakantie gaan kan een dure bedoeling zijn. Je doet vaak wat extra leuke dingen, gaat vaker uit eten en let niet al te veel op de centen. Toch is het raadzaam om geld te besparen op vakantie, en dit is ook echt mogelijk! Op vakantie gaan hoeft helemaal niet duur te zijn.


Geld besparen op de vakantie zelf
Allereerst kan je geld besparen op je vakantie zelf door een goedkopere reis te boeken. Zo kan je bijvoorbeeld vliegen met een budgetmaatschappij of kan je ervoor kiezen om een lastminute reis te boeken. Als je naar een ver land vliegt, kan het voordelig zijn om onderweg over te stappen. Dit kan soms een paar honderd euro schelen. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben een regeling dat je jezelf kan aanmelden en Miles kan sparen. Voor iedere mijl die je vliegt kan je sparen voor leuke kortingen. Als je een lange vlucht maakt, kunnen de kortingen hier hoog oplopen. Je kan onder andere kiezen voor korting op je volgende vlucht.

Goedkoop overnachten op vakantie
Op vakantie kan je ook geld besparen op je overnachting. Je kan er natuurlijk voor kiezen om in de meest luxe hotels te slapen, maar daar betaal je vaak ook de hoofdprijs voor. Een budgethotel, een herberg of een vakantiehuisje zijn vaak al goedkoper dan elke nacht een hotelkamer boeken. Als je toch in een hotel wilt slapen, kan het je al veel geld schelen als je een hotel neemt net buiten het centrum.

Op vakantie geld besparen met het eten
Op vakantie kan je elke avond eten in dure restaurants, maar waarom zou je dat doen? Er zijn genoeg goedkopere eetmogelijkheden. Wil je toch naar een restaurant? Een restaurant buiten het centrum is vaak goedkoper, terwijl de kwaliteit van het eten net zo goed is. Je kan ook naar de lokale supermarkt gaan en daar een heerlijke salade halen, een stukje vlees en wat drinken: kook zelf op je eigen hotelkamer (als die mogelijkheid er is), en je kan heel voordelig een lekkere maaltijd nuttigen.

Op vakantie geld besparen met je telefoon
Als je vanuit het buitenland naar je thuisland belt, kan dat erg duur zijn. Dit is vooral het geval als je buiten Europa gaat bellen. Een telefoonkaart kopen is in de meeste gevallen goedkoper. Ga sowieso nooit vanuit je hotelkamer bellen, omdat het hotel extra kosten in rekening kan brengen hiervoor, zonder dat je dit weet. En deze kosten kunnen behoorlijk hoog zijn!

Zet ook het mobiele internet op je telefoon uit, soms betaal je vele euro’s per dag, omdat je in het buitenland op internet zit met je mobiele telefoon. Bij sommige providers kan je wel een buitenlandpakket data afnemen, hiervoor betaal je een maximaal bedrag per dag. Kijk eens op de site van je telefonieprovider wat de voorwaarden hiervoor zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten