maandag 3 augustus 2015

Administratief thuiswerk

Thuiswerk is er in vele soorten en maten te vinden. Administratief thuiswerk is één van de populairste soorten van thuiswerk. Onder administratief thuiswerk kunnen veel dingen gerekend worden, zoals het schrijven van brieven, postzegels op enveloppen plakken, kantoorwerkzaamheden of adressen op enveloppen schrijven. Voor een aantal administratieve functies in het thuiswerk heb je enige (basis)kennis nodig van administratief werk, voor andere klussen (zoals het plakken van postzegels) weer niet. In deze tekst lees je alles over administratief thuiswerk, welke vormen er zijn enzovoort.

Thuiswerken als administratief thuiswerker
In de administratieve sector zijn er veel taken die vanuit huis kunnen worden gedaan: het zogenaamde thuiswerken. Het is dan ook logisch dat er in deze sector veel thuiswerk wordt aangeboden, al is deze vorm van thuiswerk niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk vaak een vereiste dat de Nederlandse taal goed tot uitstekend wordt beheerst, dat de persoon een mooi en duidelijk handschrift heeft of er wordt kennis van zaken geëist van de opdrachtgever. Ook moet je vaak goed overweg kunnen gaan met de computer en is een klantvriendelijke instelling belangrijk.

Soorten administratief thuiswerk
Zoals hierboven al vermeld is, zijn er veel verschillende werkzaamheden te vinden binnen het administratieve thuiswerk. Zo kan het zijn dat je opdrachtgever verwacht dat je klantcontacten onderhoudt, orders verwerkt of zakelijke brieven opstelt. Maar administratief thuiswerk kan ook betekenen dat je de hele dag bezig bent brieven te vouwen en deze in enveloppen te doen, enveloppen schrijft en postzegels plakt. Zoals duidelijk moge zijn, heb je voor sommige administratieve thuiswerkklussen kennis nodig, bijvoorbeeld hoe je een zakelijke brief opstelt, maar voor andere klussen heb je geen ervaring nodig, zoals het plakken van postzegels of het schrijven van adressen op enveloppen.

Kantoorwerk als thuiswerk
Vaak wordt administratief werk op een kantoor uitgevoerd, maar veel van deze taken zouden ook thuis in de vorm van thuiswerk uitgevoerd kunnen worden. Soms is het dan wel belangrijk dat beide partijen een fax hebben, om de communicatie te vergemakkelijken. Maar dit wordt altijd vooraf besproken tussen thuiswerker en opdrachtgever. Tegenwoordig gaat veel contact via de e-mail.

Schrijven als thuiswerk
Eén van de meest voorkomende vormen van administratief thuiswerk is het met de hand schrijven van enveloppen. In de regel schrijf je hierbij het adres over van een brief, waarna je de brief in de envelop stopt en hier een postzegel op plakt, waarna je de brieven ook in de brievenbus deponeert. Toch komt het ook wel voor dat je maar één van bovenstaande taken op je hoeft te nemen. Welke taken jij precies moet uitvoeren, zijn voornamelijk afhankelijk van de opdracht die je hebt gekregen en de grootte van de order.

Postzegels plakken als administratief thuiswerk
Het kan heel saai, vermoeiend en vervelend zijn om de hele dag postzegels op enveloppen te moeten plakken. Wanneer je mazzel hebt, gaat het om zelfklevende postzegels, maar je kan ook de pech hebben dat je de postzegels moet likken of moet bevochtigen op een spons, voordat je ze op de brief kan plakken. Tegenwoordig zijn er ook nog andere frankeermogelijkheden buiten de bekende postzegel om. Als een bedrijf veelvuldig post verzendt, kan het bedrijf in bezit zijn van een frankeermachine. Hier hoef je de enveloppe alleen op de juiste manier erin te leggen en aan de andere kant van het apparaat er weer uit te halen.

Loonstroken opmaken als administratief thuiswerk
Er zijn bedrijven die het opmaken van loonstroken liever uitbesteden aan thuiswerkers. Om deze taak goed te kunnen uitvoeren, is er wel een behoorlijke kennis van zaken nodig. Het voordeel van loonstroken opmaken is dat het meer oplevert dan het plakken van postzegels, omdat je hier meer kennis voor nodig heeft. Wil jij ook graag loonstroken opmaken, maar heb je hier de juiste kennis en ervaring niet voor? Er zijn verschillende thuisstudies te volgen die je hierin kunnen opleiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten