maandag 3 augustus 2015

Feestelijke opening van bedrijf of event: 5 tips

De opening van jouw feest, event of bedrijf moet helemaal geweldig worden. Mensen moeten achteraf over de opening van jouw event of bedrijf zeggen: “dat was helemaal geweldig!”. De naam van jouw bedrijf of event moet blijven hangen en mensen moeten natuurlijk terugkomen. Maar hoe organiseer je nu zo’n feestelijke opening waar iedereen over praat? Lees hier vijf tips over het organiseren van een feestelijke opening van jouw event of bedrijf!

Waarom een feestelijke opening organiseren?
Als eerst moet je bedenken waarom je het feest wilt organiseren. Gaat het om een feestelijke opening van een bedrijf of winkel, wil je een (nieuw) product lanceren of ga je een evenement openen? Of je doet het voor je eigen business, of je bent gevraagd om een feestelijke opening te organiseren. Maar hoe start je nu precies?

Plan van aanpak
Als eerst is het belangrijk om een duidelijk en goed plan van aanpak. Hierin moet onder andere je begroting staan, en je draaiboek moet ook hierin vermeld staan.

Brainstormen
Ga eens goed zitten voor een brainstormsessie. Dit kan je doen met je vrienden, collega’s, medewerkers, klanten, familieleden enzovoort. Wanneer je met meerdere mensen bijeen zit om te brainstormen, kom je veel sneller op goede ideeën dan wanneer je in je eentje zou gaan zitten.
Leg aan de aanwezigen uit wat je wilt gaan organiseren, en waarom, en zeg dat je graag ook hun ideeën wilt horen over het organiseren van dé perfecte feestelijke opening. Schrijf alle ideeën die je hoort op.

Welke doelgroep moet er aangesproken worden?
Bij het organiseren van een feestelijke opening moet je goed rekening houden met de beoogde doelgroep. De opening van een kinderboerderij zal er heel anders uit komen te zien dan de opening van een autobedrijf. De opening van de kinderboerderij is gericht op (kleine) kinderen, terwijl het autobedrijf juist volwassenen die op zoek zijn naar een auto als doelgroep heeft.

Wie doet de officiële opening?

Wie moet het bedrijf of evenement officieel openen? Wil je dat een medewerker, de oprichter of de burgemeester van de stad dit gaat doen? Als je bedacht hebt wie je hiervoor wilt vragen, moet je ook nagaan of deze persoon dit wel wilt, en of deze daar tijd voor heeft. Hoe wil je dat het geopend wordt? Knipt die persoon echt een lint door, of zal er alleen geroepen worden “het is geopend!”?
Zorg er wel voor dat je dit ruim op tijd regelt. Zeker mensen met een drukke agenda, zoals de burgemeester of een BN’er, hebben tijd nodig om de opening in te plannen in hun agenda. Je moet al snel rekening houden met een tijd van minimaal 3 maanden voor de daadwerkelijke opening.

Zorg voor een origineel cadeau voor de officiële opening
Het is aangeraden om een leuk en origineel cadeau te regelen voor de persoon die de officiële opening doet. Hierbij maakt het niet uit of het de burgemeester, een BN’er, de eigenaar van de nieuwe winkel of een familielid is. Het leukst is om een origineel cadeau te kiezen, en geen standaardcadeau die altijd bij een opening wordt uitgereikt. Gaat het om een feestelijke opening van een kinderboerderij? Wat dacht je dan van bijvoorbeeld een luxe geitenkaas, of dat de persoon die opent een ‘kip’ gedoneerd krijgt? Bij de opening van een autobedrijf zou het waarschijnlijk leuk zijn om één van de auto’s die bij het bedrijf verkocht worden in model-variant cadeau te geen.

Zorg voor een geweldige opening!

Wil jij de bezoekers verrassen? Wil jij ook dat de opening een onvergetelijke dag wordt? Zorg dan voor een knaller van een opening. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een vuurwerkshow te organiseren (let op: hiervoor heb je vergunningen van de gemeente nodig!), maar je kan ook leuke oudhollandse spelletjes organiseren, een prijsvraag organiseren, enzovoort. Laat je fantasie de vrije loop!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten